Massages

Bij Sportmassage Hilversum kunt u terecht voor diverse soorten massages. Bij het eerste bezoek wordt er altijd een anamnese, het inwinnen van informatie gedaan(zie formulier onderaan de pagina). De sportmasseur moet op de hoogte zijn van alle aspecten die van invloed kunnen zijn op de te geven massage. Het verleden van de sportman/vrouw, het heden maar ook de toekomst is belangrijk. De toekomst slaat dan op het verwachtingspatroon van de patiënt.

Sportmassage

Als er (bijna) dagelijks gesport wordt, hebben de spieren het behoorlijk zwaar te verduren. Een goede trainingsbelasting, waarin voldoende rust is ingebouwd, is het allerbelangrijkste om overbelastingsverschijnselen te voorkomen. Daarnaast is het verstandig extra aandacht aan ontspanning en herstel te geven. Een sportmassage kan bijdragen aan dit herstel.

Ontspanningsmassage

Een massage met een kalmerende en rustgevende werking, ontspanning van de spieren, bevordering van de doorbloeding en verbetering van de stofwisseling. Bij een ontspanningsmassage wordt er zachter en meer aan de bewustwording van het lichaam gewerkt. Het hoofd is hierbij niet los te zien van het lichaam. Er word gebruik gemaakt van warme olie en warme pakkingen zodat u volledig tot rust kunt komen. De massage kan ook gecombineerd worden met een hotstonemassage.

Hotstonemassage

De basaltstenen worden opgewarmd 'au bain-marie' (een heater) met een ideale temperatuur van 45-50 graden. Het lichaam wordt ingesmeerd met olie, zodat de stenen goed glijden tijdens het masseren. Door de combinatie van warmte en beweging kom je dieper in de spieren, het ontgift, het voert afvalstoffen af en stimuleert tevens de orgaanfuncties en brengt het lichaam weer in balans.

Nieuwsgierig ? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

Download Anamneseformulier